Покращення бізнес-клімату Дніпра: BRDO та міськрада уклали Меморандум про співпрацю

Офіс ефективного регулювання BRDO та Дніпровська міська рада уклали Меморандум про партнерство та співпрацю задля покращення бізнес-клімату міста Дніпра. Документ передбачає спільну роботу BRDO та місцевої влади над покращенням показника легкості ведення бізнесу в Дніпрі (за рейтингом Regional Doing Business) шляхом упровадження рекомендацій, розроблених експертами Офісу.

Крім цього, передбачено підтримку малого та середнього підприємництва — на державному інфосервісі #StartBusinessChallenge з’явиться інформація про місцеві регуляторні акти щодо відкриття та ведення бізнесу в Дніпрі, а також контактні дані територіальних підрозділів місцевих органів влади. 

«Ми завжди відкриті до активної співпраці з місцевою владою, готовою впроваджувати зміни. Експерти BRDO підготували рекомендації для покращення інвестиційного клімату Дніпра за результатами цьогорічного рейтингу Regional Doing Business. Наша мета — значно спростити життя всім українським підприємцям», — сказав Олексій Дорогань, виконавчий директор Офісу ефективного регулювання BRDO.

«Вважаємо, що підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю з Офісом ефективного регулювання підтверджує важливість намірів міської влади всебічно сприяти поліпшенню бізнес-клімату у місті, впроваджувати на місцевому рівні заходи, спрямовані на спрощення відкриття та ведення власної справи, та і надалі запроваджувати сучасні й актуальні форми співпраці влади та громадськості», — зазначив секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

Довідкова інформація. 

#StartBusinessChallenge — це безкоштовний державний онлайн-сервіс, який надає повну та актуальну інформацію про те, як крок за кроком легально відкрити власну справу. Сьогодні сервіс містить 127 інструкцій для відкриття бізнесу і всі наявні інструкції вже опрацьовано експертами Дніпровської міської ради. Для підвищення прозорості та зрозумілості локальних правил для бізнесу BRDO та Дніпровська міська рада співпрацюють ще з 2019 року — тоді Дніпро приєднався до платформи.