Новини
04.08.2021

Ще легше стати підприємцем: усі послуги з відкриття бізнесу — за однією заявою

Революційні новини для майбутніх підприємців — можна буде отримати всі послуги з відкриття бізнесу лише за однією заявою.

Сьогодні уряд схвалив запуск експериментальної послуги «е-Підприємець» на порталі Дія, тож якщо ви хочете відкрити власний ресторан, кафе чи салон краси — зможете це зробити лише за одним запитом через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Раніше майбутньому підприємцю необхідно було самотужки розібратися, які державні процедури потрібно пройти. Однак експерти BRDO розробили державний інфосервіс #StartBusinessChallenge, на якому зібрані покрокові інструкції для започаткування власної справи. Сьогодні ж, щоб відкрити кафе чи салон краси, потрібно здійснити низку заходів, як-от реєстрацію суб’єкта господарювання, отримання дозвільних документів, подання різного роду декларацій, відкриття банківських рахунків тощо.

Відтепер усе це можна буде зробити в межах комплексної електронної публічної послуги «е-Підприємець», а щоб це стало можливим, експерти BRDO спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством економіки України розробили відповідну постанову Кабміну.

Таким чином, для відкриття бізнесу вже не потрібно буде оформлювати кожну послугу окремо, ба більше, усе це буде доступно онлайн. Економія грошей і часу — те, що потребують наші підприємці вже сьогодні.

Також із нетерпінням чекаємо на ухвалення проекту постанови щодо експериментального проекту «е-Дозвіл», який допомагає цифровізувати державні послуги з надання ліцензій та дозволів, зокрема тих, що включені у «е-Підприємець».

Дякуємо урядовцям за спільну роботу із запуску цього проекту!