Новини
31.10.2023

Триває бета-тестування оновленого функціоналу кабінету користувача в DREAM – перші результати

DREAM – це державна електронна екосистема, що забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відновлення. Тобто всі проєкти відновлення, їхнє фінансування, витрати, підрядники, донори, бенефіціари тощо будуть зберігатися в одному місці онлайн і будуть доступні для публічного моніторингу.

У листопаді запрацює оновлений функціонал кабінету користувача в системі DREAM для всіх ініціаторів проєктів відновлення, бета-тестування якого наразі триває.

Хто вже взяв участь у бета-тестуванні?

На середину жовтня у бета-тестуванні взяли участь 157 органів управління. Серед них – Міністерство охорони здоровʼя, Міносвіти, Мінкульт, Агентство відновлення, КМДА, ПРООН, АТ “Укрзалізниця”, а також 19 ОВА. ТОП-5 найактивніших ОВА – Київська, Кіровоградська, Львівська, Вінницька, Дніпропетровська. А серед територіальних громад — Ірпінська, Високопільська, Куяльницька, Баштанська, Вознесенська, Фастівська, Бориспільська та ін.

Окрім самого бета-тестування, із учасниками проводилися офлайн-зустрічі, вебінари, працювали окремі чати з органами місцевого самоврядування і був створений чат новин “DREAM інфо”.

За підсумками перших етапів бета-тестування уже розроблені інструкції і рекомендації з використання екосистеми DREAM для органів місцевого самоврядування, створені окремі канали підтримки і комунікації, заплановані зустрічі і презентації в регіонах за участю Проєктного офісу DREAM та організацій-партнерів.

Що далі?

Оновлений функціонал структурує картку кожного проєкту відповідно до міжнародних стандартів та інтегрує етапи та питання, важливі для потенційних донорів та інвесторів відновлення. Наприклад, обґрунтування невідкладності потреби, порівняння альтернативних технічних рішень та обґрунтування вибору рішення до реалізації, наявність проєкту в стратегічних документах, наявність результатів соціоекологічної оцінки та підходи до її проведення, наявність документації на земельну ділянку. Окрім того, новий функціонал інтегрує показники, що матимуть критичне значення для пріоритезації проєктів.

Запуск оновленого функціоналу відбудеться в листопаді після завершення бета-тестування, тож слідкуйте за офіційними каналами DREAM i BRDO, щоб отримати найновішу інформацію.

Оновлений кабінет користувача DREAM реалізується як пілотне впровадження Галузевої системи управління проєктами для Державної цифрової екосистеми управління відновленням (DREAM). Оновлена платформа галузевої системи надасть ініціаторам проєктів зручний доступ до роботи з екосистемою DREAM, а також забезпечить збір даних про проєкти відповідно до глобального Open Contracting Data Standard. Крім того, оновлення Галузевої системи допоможе пришвидшити створення проєктів та проєктних ідей, а також підвищить якість їхньої підготовки.

Розробка платформи галузевої системи управління проєктами відбудови (система другого рівня Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management (DREAM) в межах проєкту «Розробка low-code платформи галузевої відомчої системи управління проєктами (система другого рівня) та її пілотне впровадження для Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management (DREAM)» реалізується Офісом ефективного регулювання BRDO за підтримки проєкту «Ефективне державне управління завдяки GovTech і прозорості в Україні», що впроваджується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини.