Новини
07.03.2023

Уряд затвердив Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки

Уряд затвердив Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки, у розробці якої брала участь команда BRDO.

Державна антикорупційна програма (ДАП) – стратегічно важливий для України документ, що розроблений Національним агентством із запобігання корупції (НАЗК) спільно з партнерами і громадськими організаціями на виконання Антикорупційної стратегії на 2021-2025 роки.

ДАП є покроковим планом, який передбачає понад 1700 заходів для зменшення рівня корупції та забезпечення доброчесності у 15 сферах. Серед цих сфер, зокрема, є державне регулювання економіки, судочинство, оборона, правоохоронна діяльність, митна справа та оподаткування, містобудування та управління земельними ресурсами, корпоративне управління державними підприємствами.

«Подолання корупції є життєво необхідним для України, враховуючи колосальні виклики в обороні та післявоєнній відбудові. Сьогодні суспільство як ніколи рішуче налаштоване довести боротьбу з корупцією до кінця, тож успішне виконання антикорупційної програми має стати важливим кроком на цьому шляху», – зазначив Олексій Дорогань, виконавчий директор Офісу ефективного регулювання BRDO.

Для кожного із запланованих заходів ДАП є свій індикатор виконання і виконавці, що дозволить моніторити виконання Програми в режимі реального часу. У подальшому планується розробка публічної онлайн системи, що допоможе кожному відстежувати прогрес реалізації документа за сферами.

Із проєктом ДАП можна ознайомитися за посиланням. Затверджений текст незабаром стане доступний тут: https://www.kmu.gov.ua/npasearch

Нагадаємо, що влітку торік Верховна Рада ухвалила законопроєкт про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки, у розробці якого також брав участь Офіс ефективного регулювання BRDO. Детальніше про нього читайте у нашій попередній публікації.