В ОП презентували проект Кодексу електронних комунікацій, розроблений BRDO

В Офісі президента сьогодні презентували проект Кодексу електронних комунікацій України, який покликаний наблизити Україну до європейських норм цифрового зв’язку та спростити роботу бізнесу, прибравши застарілі норми, які заважають йому розвинутися. 

Проект Кодексу також запроваджує нововведення у сфері захисту прав споживачів, в тому числі і з інвалідністю, та створює конкурентні умови для операторів на ринку. 

Зокрема передбачається запровадження технологічної нейтральності, що дасть більше прав операторам зв’язку: «Ми пропонуємо дати можливість оператору самостійно обирати, яку технологію використовувати на виділених йому частотах – 2G, 3G чи 4G. Більше того, операторам можна буде використовувати права на радіочастоти як актив. До цього такої можливості вони не мали. А це загальноприйнята практика в розвинених країнах — оператори можуть здавати в оренду, продавати або користуватись цими частотами», — сказала Надія Костриба, експертка сектору It & Telecom Офісу ефективного регулювання.

Вона додала, що також збільшаться терміни надання таких прав операторам, що в свою чергу дозволить компаніям реалізовувати довгострокові інвестиції з меншими ризиками. 

«Без якісного та розвинутого зв’язку по всій країні складно створити «державу в смартфоні» та конкурентоспроможну економіку. Ми маємо інтегрувати нашу країну до Єдиного цифрового ринку Європи. Першочергове завдання — розгорнути в Україні мережі надвисокої пропускної здатності», — сказав Олексій Гончарук, заступник керівника Офісу президента з економічних питань

Протягом наступних тижнів проект Кодексу електронних комунікацій, який розробляється експертами BRDO, буде опрацьовано учасниками ринку та іншими зацікавленими сторонами.

[gview file=”https://brdo.com.ua/wp-content/uploads/2019/08/Prezentatsiya_kodeksu_final.pdf”]