Новини
29.01.2024

Які існують перешкоди для розвитку бізнесу в Україні? Опитування

Вже рік в Україні триває реформа дерегуляції: Уряд зменшує навантаження на бізнес шляхом скасування або оцифрування різноманітних ліцензій, дозволів, погоджень тощо. Для цього у січні 2023 року було створено Міжвідомчу робочу групу з дерегуляції, яка вже переглянула 1323 регуляторних інструментів для бізнесу.

Зараз МРГ з дерегуляції запустила опитування серед підприємців, щоб дізнатися їхню думку про інструменти держрегулювання. Отримані відповіді допоможуть оцінити ефективність роботи МРГ та спланувати її наступні кроки.

Закликаємо представників бізнесу долучатись і заповнювати анкету за посиланням:  https://deregulation.online/

Нагадаємо, у грудні запрацював оновлений ресурс https://deregulation.me.gov.ua/, який містить повну інформацію про перебіг, досягнення та цілі реформи дерегуляції.

Експерти Офісу ефективного регулювання BRDO долучаються до роботи МРГ в межах проєкту EU4business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ, BRDO та Civitta за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю SMEPIS і не обовʼязково відображає думку Європейського Союзу. Розробка нового сайту реформи та опитування бізнесу також проводяться в рамках проєкту.