Новини
14.12.2023

Запрацював новий сайт реформи дерегуляції

Запрацював новий сайт, завдяки якому кожен українець може розібратися в ключових питаннях реформи дерегуляції ▶️ https://deregulation.me.gov.ua/

Вже 11 місяців в Україні триває масштабна дерегуляція економіки: уряд зменшує свій контроль над діяльністю бізнесу, скасовуючи чи оптимізуючі застарілі та неефективні ліцензії, дозволи, погодження. У січні 2023 року для цього було створено Міжвідомчу робочу групу з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності (МРГ з дерегуляції). Результатом реформи має стати суттєве полегшення ведення бізнесу для українських підприємців.

❓ Як працює міжвідомча робоча група з дерегуляції (МРГ)?

❓ Які рішення ухвалюються на її засіданнях?

❓Яким є актуальний стан НПА, що розробляються на виконання рішень МРГ?

Оновлений ресурс дає відповіді на кожне з цих питань.

Також сайт має спростити комунікацію між державою та бізнесом: за лінком ви знайдете зручну форму зворотнього зв’язку для підприємців, які хочуть висловити свої враження чи побажання стосовно свіжих дерегуляційних ініціатив, а також опитувальник.

Ресурс розробляється в рамках проекту EU4business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ, BRDO та Civita. Також в межах проєкту до роботи МРГ долучається Офіс ефективного регулювання BRDO.