Новини
22.12.2017

Як не постраждати від інспекторів: лайфхак #2

Тільки закрили двері за одним інспектором, а в них вже стукає наступний? В підсумку кілька місяців на рік працівників відволікають від їх обов’язків для того, щоб супроводжувати перевірку, а на підприємстві постійно знаходиться інспектор із чергової інспекції, якому треба організувати робоче місце? Знайома ситуація? Тоді Вам слід знати про…

Інспекційний лайфхак #2. КОМПЛЕКСНІ ПЕРЕВІРКИ  

Якщо підприємство потрапляє до планів перевірок кількох органів державного нагляду (контролю) на один і той самий рік, згідно з чинним законодавством це є підставою для проведення комплексної перевірки.

Що це означає? Планові перевірки таких органів державного нагляду (контролю) повинні проходити одночасно, до того ж протягом обмеженого періоду часу – не більше десяти робочих днів для великих та середніх підприємств. Для малих та мікропідприємств такий захід не може тривати більше 5 робочих днів.

Знайти всі комплексні перевірки на 2018 рік, затверджені ДРС, можна тут.

Якщо окрім проведення комплексної перевірки Вас забажає перевірити ще один орган державного нагляду (контролю), який “забув” повідомити ДРС про свою заплановану перевірку і тому її не було включено до плану комплексних заходів державного нагляду (контролю) на поточний рік, Ви маєте право його до перевірки не допускати.

Це правило, щоправда, стосується не всіх органів, а лише тих, які підпадають під дію Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”. Перелік органів, які проводитимуть комплексні перевірки у 2018 році і на яких це правило безумовно розповсюджується, знаходиться тут.

В цьому переліку Державна фіскальна служба

Зверніть також увагу, що комплексні перевірки – це лише планові заходи державного нагляду (контролю). Позапланові перевірки проводяться окремо.