Новини
25.08.2023

АРМА відновило публічний доступ до Реєстру арештованих активів

Національне Агентство України з питань розшуку та менеджменту активів відновило публічний доступ до Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні. 

Про це повідомила Голова АРМА Олена Дума під час брифінгу. 

«Публічний режим функціонування Реєстру дозволяє різноманітним цільовим аудиторіям оперативно отримати інформацію, що відбувається з тим або іншим активом. Зокрема, хто розслідує кримінальну справу, ким і коли накладено арешт, як АРМА управляє майном, на яку суму воно оцінене, за скільки продане на торгах, за яким договором передане управителю та скільки коштів надійшло до бюджету від управління. Тобто, Реєстр дає можливість у режимі онлайн відстежити всі дії від його арешту до отримання державою доходу», – зазначила Олена Дума. 

Реєстр складається з відкритої частини, доступної для кожної зацікавленої особи, та закритої, призначеної для правоохоронців. База даних містить понад 129 000 записів. Близько 36 000 із них стосуються активів, які передано в управління АРМА. 829 записів стосуються заходів з проведення оцінки вартості активів; 1 144 записи – конкурсних відборів управителів; 117 записів – про договори управління. 500 записів стосуються активів, проданих на торгах та ще 500 записів – заходів з управління грошовими коштами, враховуючи суми розміщених коштів та нарахованих відсотків.

Єдиний державний реєстр активів – за лінком: https://reestr.arma.gov.ua/#/

Нагадаємо, що в липні Коаліція RISE Ukraine, до складу якої входить BRDO, зверталася до АРМА з офіційною заявою, в якій вимагала відкрити доступ до Єдиного державного реєстру активів. 

Станом на момент публікації Реєстр відкривається не у всіх користувачів. Коаліція RISE Ukraine чекає на повідомлення від дослідників про результати перевірки повноти та якості опублікованої інформації.