Новини
25.01.2016

BRDO закликає громадськість та бізнес долучитись до аналізу проектів ліцензійних умов

Державна регуляторна служба надіслала до Офісу ефективного регулювання BRDO на аналіз проект ліцензійних умов щодо провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів повітряним транспортом.

Оскільки процес перегляду ліцензійних умов є прозорим та відкритим, BRDO на своєму сайті відкрив спеціальний розділ, у якому публікуватимуться ліцензійні умови, що надходять від ДРС та Міністерства економічного розвитку та торгівлі – https://brdo.com.ua/sectors/kontrol-i-naglyad/.

Будь-яка ліцензія – це обмеження для бізнесу. І це обмеження має бути максимально конкретним та зрозумілим і для регулятора, і для бізнесу, і для громадськості. Тому BRDO закликає представників бізнесу та громадськість долучатись до цього процесу та надсилати свої пропозиції на [email protected]. Усі пропозиції та зауваження, що надходитимуть на адресу Офісу ефективного регулювання BRDO будуть враховані при підготовці висновків.

Також нагадуємо, що експерти BRDO вже проаналізували понад 20 проектів ліцензійних умов. За результатами аналізу були підготовлені проекти зауважень до кожного з опрацьованих документів. А також спільно з Державною регуляторною службою створені Методичні рекомендації щодо розробки ліцензійних умов. Цей документ має забезпечити єдиний підхід до розроблення ліцензійних умов, а також стати маркером для регуляторів. Вони повинні сприяти створенню реальних критеріїв ефективності ліцензійних умов, показники яких згодом можна буде виміряти за допомогою базового дослідження.