Новини
15.04.2022

BRDO звернулися до Valve Corporation

Україна закликає Valve Corporation розблокувати платежі українським розробникам відеоігор. 

Росія продовжує повномасштабний і неспровокований наступ на Україну із застосуванням потужної зброї. Тривають ракетні обстріли українських міст і селищ, зокрема і з території Республіки Білорусь. Вочевидь, Росія прагне знищити Україну. 

Ми дякуємо Європі та США за санкції проти агресорів. Ми також дякуємо всім приватним компаніям, які обмежили свою діяльність на території країн-агресорів та припинили обслуговування їхніх громадян. Але закликаємо вас підходити до цього зважено і не карати жертв агресії.

Життя і добробут тисяч розробників відеоігор з України залежить від своєчасних виплат з дистрибуційної платформи Steam, яка належить Valve Corporation. 17 березня 2022 підтримка Steam повідомила про призупинення виплат розробникам з Росії, Білорусі і України. Так, українські розробники, багато з яких були змушені жити в тимчасовій окупації або покинути свої домівки в пошуках безпеки, ще і залишились без джерела доходу, який так їм потрібен в цей непростий час.

Аргументація платформи про вимоги банку щодо перевірки інформації про банки-контрагенти не витримує жодної критики. Українські банки не перебувають під санкціями урядів США і ЄС та не обслуговують ведення агресивної війни проти сусідів, на відміну від банків Російської Федерації та Республіки Білорусь. Жодна інша платформа дистрибуції цифрового контенту не зупинила виплати громадянам України. 

Україна закликає негайно відновити виплати українським розробникам або принаймні оприлюднити відкриті і прозорі пояснення, включно з першопричиною проблеми, очікуваними термінами її вирішення, назвою установи, яка вимагає додаткової інформації, та підставами таких вимог.

Україна вдячна підтримці всього цивілізованого світу в цей надскладний час. Ми сподіваємось на якнайшвидше вирішення всіх питань.