Новини
21.03.2016

Експерти: проект закону про обіг сільськогосподарських земель потребує суттєвого доопрацювання

Аналіз позитивних і негативних моментів нового проекту закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» став предметом обговорення на засіданні Комітету з аграрного права, яке відбулося 18 березня. У обговоренні теми запровадження ринку сільськогосподарських земель в Україні взяв участь експерт напряму «Сільське господарство» Офісу ефективного регулювання BRDO, член Ради Комітету АПУ з аграрного права Максим Максименко, який виступив модератором заходу.

Основну частину засідання юристи та аграрники присвятили детальному аналізу нового проекту закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», розробленого Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру. Під час заходу правники проаналізували запропоновану концепцію запровадження ринку сільськогосподарських земель в Україні. Також окремо були розглянуті основні положення альтернативних варіантів щодо цього питання.

Експерти відзначили ряд негативних положень щодо розробленого варіанту законопроекту. За підсумками обговорень, учасники засідання зазначили про негативні наслідки ухвалення законопроекту в існуючій редакції, яка, на їх погляд, має ознаки маніпулювання з боку державних структур.

За результатами обговорення учасники вирішили підготувати окрему позицію Комітету АПУ з аграрного права з цього питання.