Верховна Рада ухвалила доопрацьований Закон «Про електронні комунікації»

Парламент повторно ухвалив євроінтеграційний Закон №3014 «Про електронні комунікації», який регулює сферу надання послуг телефонного зв’язку й інтернет-доступу.

Чому цей закон важливий?

  • Замінить морально застарілий закон «Про телекомунікації» від 2004 року та “Про радіочастотний ресурс України” від 2000 року.
  • Захищатиме права абонентів.
  • Поліпшить умови розвитку телеком-бізнесу. 
  • Дозволить виконати зобов’язання України в рамках Угоди про Асоціацію та є гармонізованим із оновленим законодавством ЄС.

Про інші переваги законопроекту читайте тут.  

Нагадаємо, 29 жовтня Президент України ветував Закон «Про електронні комунікації», ухвалений Верховною Радою 30 вересня. Документ було відправлено на доопрацювання. 

Зазначимо, що експерти BRDO брали активну участь у підготовці документу до першого читання, а також проаналізували зауваження Президента до закону після ухвалення в другому читанні і направили пропозиції та коментарі до Парламенту. 

Доопрацювання закону №3014 дозволило усунути технічні неточності. Крім цього, ми запропонували народним депутатам врахувати низку зауважень щодо правової визначеності, а також узгодженості деяких норм закону із нормами Конституції України. Повний текст запропонованих змін тут.

Вітаємо ухвалення закону, який захищатиме права абонентів і поліпшить умови розвитку телеком-бізнесу в Україні! Висловлюємо надію, що цього разу одна з ключових реформ у сфері євроінтеграції та наближення до Єдиного цифрового ринку з ЄС не буде зупинена. 

Наші експерти готують аналіз фінальної версії тексту закону.