Як працевлаштувати співробітника без порушень — інструкції для підприємців

Покрокова онлайн-інструкція з офіційного працевлаштування співробітників — відтепер на державному сервісі #StartBusinessChallenge

Інструкція описує етапи процедур працевлаштування співробітників для ФОПів та юридичних осіб, особливості працевлаштування неповнолітніх, а також вимоги до дистанційної роботи та випробувального терміну. 

Підприємцю потрібно лише відповісти на декілька простих запитань, щоби скористатися порадами від платформи. Зокрема, обрати місто й вид бізнесу, що допоможе персоналізувати інформацію. 

Крім цього, завдяки платформі підприємець може перевірити, чи не підпадає його бізнес під карантинні обмеження, та дізнатися, як правильно організувати діяльність.

Інструкція з працевлаштування сформована експертами BRDO за підтримки Державної служби України з питань праці.

Нагадаємо, у 2017 році Офіс ефективного регулювання (BRDO) розробив державний онлайн-сервіс #StartBusinessChallenge, який безкоштовно надає повну та актуальну інформацію про те, як крок за кроком легально відкрити власну справу.

Щоби підключити місто до сервісу, завітайте на сайт https://sbc.regulation.gov.ua/ у розділ “Міста — долучити місто”, заповніть анкету та отримайте допомогу менеджера проєкту.