Новини
27.11.2023

За 20 днів від розробки до контракту: прискорення постачання озброєння до ЗСУ

Міністерство оборони України значно пришвидшило процес надходження нових зразків озброєння до армії. Це стало можливим завдяки недавнім змінам у постанові Кабінету Міністрів № 345 від 25.02.2015, ініційованим Міністром оборони 21 листопада. 

Тепер процес постачання нових видів озброєнь та військової техніки може тривати всього 20 днів, хоча цей термін може змінюватися залежно від якості документації, поданої виробниками.

Оновлена система “fast track” постачання озброєнь передбачає також скорочення термінів на інших етапах. Так, випробування та перевірка бойових характеристик нових зразків відбуватимуться безпосередньо на полі бою.

Команда BRDO долучилася до розробки постанови у частині, що стосується нового підходу до закупівлі БПЛА. Відтепер безпілотні літальні апарати класів “мікро” та “міні”, які можуть використовуватися як у цивільних, так і у військових цілях, можуть закуповуватися державним замовником навіть якщо вони не пройшли повного процесу допуску до експлуатації та кодифікації як  предмет постачання.

Ці зміни суттєво прискорюють процес введення в експлуатацію нових зразків озброєння, що дозволяє армії швидше отримувати необхідне озброєння та техніку. Це також зменшує адміністративний тиск на виробників та сприяє ефективнішій взаємодії між військовими і оборонною промисловістю.