Новини
14.11.2022

Завершене опитування для ВПО щодо потреб у гуманітарній допомозі

Дякуємо кожному, хто долучився до нашого опитування щодо потреб внутрішньо переміщених осіб. Які дані ми отримали та як використаємо їх в майбутньому?

У чому полягало дослідження?

Війна росії проти України щодня позбавляє наших громадян домівок, майна і навіть речей першої необхідності. Сотні тисяч людей наразі опинилися на межі гуманітарної катастрофи.

Команда BRDO з ініціативи та за підтримки Мінрегіону у рамках проєкту «Консолідоване реагування на гуманітарну кризу в Україні» провела дослідження з оцінки гуманітарних потреб ВПО.

Дякуємо кожному, хто долучився до опитування, ваш внесок надзвичайно важливий.

Які дані ми отримали?

1217 ВПО з різних регіонів України взяли участь у нашому опитуванні щодо визначення гуманітарних викликів.

Серед своїх нагальних потреб респонденти визначили забезпечення у одязі та взутті – 88,5%, необхідність засобів гігієни – 73%, продуктів харчування – 67,8%. Фінансової підтримки потребують 69,7%.

Як ми використаємо ці дані?

Ми презентуємо аналітичний звіт, де визначені ті потреби та проблеми, які є важливими для подолання гуманітарної кризи.

На основі результатів дослідження будуть розроблені алгоритми, які допоможуть оцифрувати процеси збору запитів та розподілу одягу для ВПО й будуть опрацьовані партнером проєкту P2P-платформою Lalafo Ukraine, а також будуть враховані під час запуску проєкту розподілу гуманітарної допомоги у вигляді одягу та взуття.

Окрім цього, результати опитування допоможуть у підготовці конкретних запитів до міжнародних організацій щодо тих речей, яких наразі не вистачає на складах, і необхідності запуску централізованої платформи.

Проєкт «Консолідоване реагування на гуманітарну кризу в Україні» реалізовується за підтримки «Проєкту підтримки Дія», що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансування Швеції.